Μάχη μέχρις εσχάτων ΟΤΕ-ανταγωνιστών για τα δίκτυα νέας γενιάς

Αλλαγές στον κανονισμό για το vectoring, μέσω του οποίου ξεκινά η μάχη για τα νέα δίκτυα, ζητούν τόσο ο ΟΤΕ, όσο και οι Vodafone, Forthnet. Πιεστικά τα χρονοδιαγράμματα για την ΕΕΤΤ. Γιατί μείναμε ο «φτωχός συγγενής» της Ε.Ε.

Αγεφύρωτο δείχνει το χάσμα μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών παρόχων για τον κανονισμό του vectoring (τεχνολογίας που επιτρέπει ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέχρι 100 Mbps με βάση το υφιστάμενο δίκτυο χαλκού από το σπίτι μέχρι την καμπίνα του ΟΤΕ), αλλά και για το μοντέλο ανάπτυξης των δικτύων νέας γενιάς στη χώρα. 

Την ίδια στιγμή, ο χρόνος μετράει ανάποδα καθώς η Ελλάδα μένει πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη όσον αφορά στην ταχύτητα και την ποιότητα των συνδέσεων στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα: Μάχη μέχρις εσχάτων ΟΤΕ-ανταγωνιστών για τα δίκτυα νέας γενιάς

Η τεχνολογία Very-high-bitrate DSL (VDSL ή VHDSL) είναι μια DSL τεχνολογία που προσφέρει γρηγορότερους ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων από το ADSL/ADSL2+.

 

To πετυχαίνει αυτό χρησιμοποιώντας FTTN ή FTTC αρχιτεκτονική, δηλαδή ο εξοπλισμός(DSLAM) τοποθετείται σε επίπεδο γειτονιάς (συνήθως στα ΚΑΦΑΟ).

 

Οι μέγιστες ταχύτητες που παρέχει το VDSL είναι τα 26 Mbps συμμετρικά, ή τα 52/12 Μbps ασύμμετρα. Αυτές οι ταχύτητες επιτυγχάνονται σε απόσταση έως 300 μέτρα.

 

To VDSL έχει προτυποποιηθεί ως ITU-T G.993.1. Διάδοχος τεχνολογία του VDSL είναι το VDSL2.

Διαβάστε περισσότερα: VDSL

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν συμβάντα που βρέθηκαν

ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Στην ιστοσελίδα διατίθενται τεχνικές λύσεις-άρθρα που μπορούν να βοηθήσουνε κάποιο τεχνικό. Για να κατεβάσετε τα αρχεία θα πρέπει να συνδεθείτε . Μόνο οι συνδεδεμένοι χρήστες έχουν πρόσβαση στα τεχνικά αρχεία. Παρακαλώ κάνετε αίτηση δημιουργίας χρήστη για την ιστοσελίδα σε περίπτωση που δεν είστε πιστοποιημένος χρήστης της.